Як правильно вибрати мангал?
Теплу пору року – пора шашликів, овочів на грилі та інших смачних страв, які можна приготувати в вашому саду. Виберіть мангал, який підходить особистим потребам, поєднуючи простоту у використанні і довговічність. Отже, сучасні мангали можна розділити на три види: класичні на вугіллі, газові і електричні. Вибір того чи іншого варіанту – ваша перевага.
Традиційні мангали, як і раніше найбільш популярні, так як вони приваблюють покупців відносно низькою ціною. Працюють дані конструкції на вугіллі, а дим приносить додаткові смаки страви. Вугільні грилі зазвичай дуже малі, так що ніяких проблем при перенесенні або під час подорожі не виникне. При купівлі такого мангала не забувайте, що чим товще лист, тим жаровня буде довше служити. Їх недоліком, однак, є неможливість встановлення постійної температури.
Газові грилі є більш дорогими, ніж вугільні (ціна залежить від кількості пальників), а також вимагають більше місця (встановлюються далеко від тих зон, де вогонь може швидко поширюватися). Газові грилі мають перевагу перед вугільними, так як вогонь розгорається швидко, а температури обсмажування може бути постійною і контрольованою. Це впливає на швидкість приготування їжі, а також дозволяє отримати соковиті і хрусткі страви.
Перевагою електричного барбекю є відсутність диму, тому ви можете використовувати його не тільки в саду, але і вдома або на балконі. Цей тип мангалу швидко нагрівається і підтримує постійну температуру, яка схожа на газовий гриль. Це дозволяє виставити час, щоб приготувати їжу. Є варіанти, в яких страви можна підсмажувати з однієї сторони або з обох одночасно. На жаль, електричний гриль вимагає постійного доступу до електроенергії.